www.lavandablu.nl
Home » Kittens

De kittens van Chiara zijn op 4 april. 2013 geboren in een tijdsbestek van 2,5 uur. De bevalling ging heel voorspoedig, alleen zoals bij alle nesten die tot nu toe in de cattery zijn geboren, vertikken de moederpoezen het om de navelstreng door te bijten. En ben ik dus de aangewezen persoon om alle navelstrengetjes door te knippen, wat iedere keer toch wel weer spannend is.

De kittens groeien heel voorspoedig en bij 4 weken oud zijn ze vanuit de "kraamkamer" naar een grotere speelkamer verhuist. Iedere dag halen we de kittens naar beneden in een speciale kittenbench om ze te laten wennen aan alle geluiden en indrukken die je in een huis meemaakt. De reden dat ze (nog) niet los in huis lopen is dat de andere katten ze nog een beetje teveel als speeltje zien en daardoor kunnen ze gewond raken door de lompigheid van de andere katten. En dat wil ik natuurlijk voorkomen. 

Dus als ze een paar weken ouder zijn kunnen ze met de rest van de beestenboel door het huis heen rennen en lekker spelen. Op dit moment hebben ze zelf ook nog niet de behoefte om een veel grotere leef en/of speelgebied te hebben. De speelkamer die zij tot hun beschikking hebben en waar ze dus ook vrij los lopen is ruim genoeg. Ook hebben ze daar veel speeltjes en die hoeven ze nu nog niet te delen met de grote poezen.

Mama Chiara is heel erg beschermend tegenover de kittens en laat niet altijd toe dat er andere poezen een uurtje in de speelkamer met de kittens komen spelen of ze gewoon te besnuffelen.

 

 

 

Kittens Chiara 4 april 2013

Kittens Floortje en Chiara 31 januari en 7 februari 2012

Kittens Floortje 18 december 2012

Maak een Gratis Website met JouwWeb